Köszönöm 2017, sokat tanultam tőled (és magamról)

ian-schneider-108618_1.jpg

Finom érzékenységgel szemlélem a 2017-es évet. Aztán meglátom a vaskos jegyzetfüzeteimet, a folyamatosan bővülő könyvespolcomat, a teleírt, nagyon színes post-iteket, és mosolyogni kezdek. Köszönöm 2017, sokat tanultam tőled (és magamról).

Ha változás következik be az ember életében, akkor felborul a gondosan ápolt rendszere. Az a rendszer, amelyet erején felül épített, verejtékkel, és falakkal vett körbe. Aztán jön egy inger, egy impulzus, vagy egy vágy, és gyökeresen átalakul az élete. A régi szokásokból újak lesznek, az ismert utak idegen helyekre kalauzolnak. Valami megfordul. Valami változik.

Finom érzékenységgel szemlélem a 2017-es évet, amely számomra a változás éve. A nagybetűs fordulatoké, a beteljesült vágyaké és a reszketve kimondott nemeké. Amikor is félve tettem meg az első lépéseket, de magabiztosan az utolsókat. A végletek embere vagyok, igen, ilyen vagyok. És érzékeny. Ott legbelül, ahonnan az írásaim születnek; ahonnan kitörök és maradandót alkotok.

Így többször előfordult, hogy elragadtak a gondolataim. Elkapott az alkotás vágya. Teleírt, nagyon színes post-itek mutatták az irányt, jelezték a teendőket, a célokat, és mosolyt csaltak az arcomra. Miközben a vaskos jegyzetfüzeteim folyamatosan megteltek tartalommal.

Érzésekből formáltam bejegyzéseket, cikkeket. Majd októberben elindult a szerelemblogom, a Tükör és Irodalom, így már a könyvélményeimről is írhatok. Mivel az Enna Megmondja főként randiblogként funkcionált, majd egy idő után világossá vált, hogy a könyvértékelés kissé ellentmond az akkori blogom profiljának. Így létrejött a Tükör és Irodalom, amely ötvözi az írás és az olvasás iránti szeretetemet.

Hatalmas öröm számomra remekműveket értékelni, különböző írók tollából. Olvasás közben pedig elrepülök egy másik, képzeletbeli világba, ahol nincsenek határok. Ahol csak hagyom, hogy vigyen a történet, különböző utakra sodorjanak a cselekményszálak, aztán átélem a katarzist. Mert egy igazán jó könyv képes katarzist okozni, legyen szó boldog vagy boldogtalan végről.

Mindemellett több új projekttel is készülök, például a Férfiak mellettemmel, amely rendhagyó a maga módján. És nem titkolt szándékom az sem, hogy könyvet is ki szeretnék adni a közeljövőben.

Végül pedig...

... olvassatok sokat,

érezzetek mélyen

és hagyjátok, hogy valami csodálatos történjen veletek 2018-ban (is)!

Boldog Új Évet!